Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Eerlijk over aarden ... Sinds ik mij ging verdiepen in aarden, ruim zes jaar geleden, raakte ik almaar meer overtuigd van de heilzame werking ervan. Niet alleen omdat ik erin geloof, maar veel meer omdat ik de werking ervan begrijp. Vaak zit de argwaan van mensen in onbegrip en gebrek aan kennis van aarden. In die zes jaar ben ik zoveel mensen tegengekomen die er sceptisch tegenover staan. Ik ben voortdurend bezig mensen ervan te overtuigen dat aarden écht helpt. Maar helpt het ook als je geen klachten hebt? 

Het voedingscentrum is naar eigen zeggen ‘eerlijk over eten’. Het kenniscentrum zegt dat 200 gram fruit per dag het risico op hart- en vaatziekten verlaagt en samenhangt met een lager risico op diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. Fruit is goed voor je. Daar is, denk ik, iedereen van overtuigd. Fruit bevat vitamine c en vezels, heeft een functie als antioxidant en draagt bij aan je gezondheid. Daar zijn we al helemáál van overtuigd als we ons grieperig voelen. Een fruitmand is dé remedie om er weer snel bovenop te komen.

Zo werkt het ook met aarden. Ook aarden heeft een functie als antioxidant en is goed voor de mens. Merk je daar iets van nadat je een week op een aardingslaken hebt geslapen? Als je gezond bent waarschijnlijk niet zoveel. Als je al vele jaren nauwelijks fruit eet en dan een week lang voldoende, merk je eveneens geen of nauwelijks verschil. Betekent dit dan dat fruit eten onzin is? Natuurlijk niet. Fruit eten hoort bij een gezond leven. Zo geldt dit ook voor aarden. Aarden past in een gezonde levensstijl.

Ik ben dus eerlijk over aarden, zoals het voedingscentrum dat is over eten. Aandacht voor je gezondheid is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Ik voel me zelf fit en vitaal, omdat ik aandacht heb voor wat goed voor me is. Dat had ik toen ik jong was aanzienlijk minder. Toen hield ik me daar niet zo mee bezig. Niet omdat goede voeding en regelmatig aarden niet belangrijk waren toen ik jong was, maar omdat ik door mijn jonge leeftijd minder bevattelijk was voor kwalen en ongemakken. Want die komen bij de meeste mensen die – laat ik zeggen – de vijftig zijn gepasseerd. Die moet je voorkómen of aanpakken door een gezonde levensstijl.

Kortom, let meer op je gezondheid als je ouder bent. En zorg er je hele leven voor dat je redelijk op gewicht blijft. Als je mijn raad ter harte neemt, kun je heel oud worden in goede gezondheid. Dat geloof ik niet alleen, dat lijkt me ook heel logisch.

Jan van Stiphout
 
  Jan van Stiphout     22-03-2018 13:42     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
  
 
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
 
 
 
0V5dQZbEWU218GpAt7U3982593LF727W.jpg

Earthing Nederland laat sinds 2012 bij
iedere bestelling een boom planten via 
Trees for All 


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy