NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Ecotherapie - kan de natuur helpen bij het helen van trauma

Ecotherapie - kan de natuur helpen bij het helen van trauma

We hebben als mensheid collectief in het geheugen gegrift staan dat je je beter voelt als je op het strand bent, in het bos wandelt en in de tuin werkt. Dat planten in huis de sfeer verbeteren, dieren houden en verzorgen een vervullende bezigheid is - de hond die je hart opent zodra je de voordeur binnenstapt en blij kwispelt als hij je ziet.

Een betrekkelijk nieuwe beweging is ‘ecotherapie’. De natuur benutten om je beter te voelen, kort gezegd. Het collectieve geheugen van je goed voelen in en met de natuur wordt in deze beweging in vele vormen uitgewerkt.

Het ligt zo voor de hand, omdat de voordelen van met de natuur bezig zijn je humeur verbetert, het verhoogt je empathisch vermogen, het werkt stress verlagend, je focus en het risico op psychiatrische stoornissen kan verminderen.

Maar kan het je helpen om door een trauma heen te werken?
In het gedeelde artikel wordt ingegaan op deze vraag en is te beantwoorden met een voorzichtig 'waarschijnlijk' in bepaalde situaties en soms wanneer ecotherapie wordt toegepast in combinatie met andere behandelingen.

Wat wij al 10 jaar weten, en wat steeds breder gedragen wordt is dat aarden in dit artikel wordt genoemd als een vorm van ecotherapie, die ondersteunt bij het helen van trauma.

Earthing of aarden betekent je fysiek verbinden met de aarde. Op blote voeten lopen bijvoorbeeld. Aarden helpt je om contact te maken met de elektronen op het aardoppervlak.

In een studie van de NIH: “Multidisciplinair onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch geleidend contact van het menselijk lichaam met het aardoppervlak (earthing of aarden) intrigerende effecten heeft op de fysiologie en gezondheid.

Dergelijke effecten hebben betrekking op ontstekingen, immuunreacties, wondgenezing en preventie en behandeling van chronische ontstekings- en auto-immuunziekten."

Er is meer. Andere studies suggereren dat aarden de slaap kan verbeteren, stress kan verminderen, pijn kan verminderen, de genezingstijd kan verkorten en ons dag-nachtcortisolritme kan normaliseren. je kunt aarden door alles te doen waardoor je lichaam contact met de grond kan maken, zoals blootsvoets buiten zijn of in het gras liggen, zwemmen of douchen (stromend water uit de kraan is geaard), tuinieren of binnenshuis een aardingsmat gebruiken.
(link naar bronnen worden in het artikel helaas niet gemeld, meer hierover kan gevonden worden op www.earthinginstitute.net
of het boek "Earthing, je lichaam aarden" https://www.earthingnederland.nl/boek-Earthing)

Aarden hoort bij een gezonde leefstijl.

Blijf gezond, leef geaard👣🙏🏼
Mentale gezondheid
    26-08-2022 13:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Terug