Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
 

Wat je moet weten over het slapen op een aardingslaken met zilverdraad

Er zijn verschillende soorten aardingslakens op de markt.
Het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn om een goede keuze te kunnen maken.

In het kort zijn de belangrijkste voordelen van onze aardingsonderlakens ten opzichte van de traditionele aardingslakens: 
 • 15 tot 30 maal zoveel zilverdraad van hoge kwaliteit
 • vele malen duurzamer
 • wordt gebruikt onder het eigen hoeslaken
 • veel sterkere antibacteriële werking
 • hoeft minder vaak gewassen te worden
 • 2 jaar garantie
Hieronder volgt een uitgebreide uitleg.Wat is belangrijk bij de keuze voor een duurzaam en kwalitatief goed aardingslaken

 • De stoffen die gebruikt worden bij een aardingslaken
 • Hoeveel zilverdraad wordt gebruikt
 • Welke factoren de levensduur beïnvloeden
 • Waarom garantie belangrijk is


Stoffen van de aardingslakens

Aardingslakens worden meestal gemaakt door zilverdraad te weven in combinatie met andere stoffen zoals katoen, polyester of in ons geval Tencel. De zilverdraad zorgt voor de geleiding van de vrije elektronen uit de aarde naar ons lichaam.

Het voordeel van zilverdraad als geleidend materiaal is dat het zeer goed geleidend is en dat het antibacteriële eigenschappen heeft.
Het nadeel is dat het kwetsbaar is voor oxidatie door met name zwavel uit transpiratievocht, door huidvetten en de ingrediënten uit crèmes en oliën, waardoor de geleiding kan verminderen of helemaal kan verdwijnen en het aardingslaken niet meer geleidt en dus niet meer werkt. 

Zilverdraad bestaat standaard uit een nylondraad bedekt met 99,9% puur zilver.
De zilverdraad van onze aardingsonderlakens wordt in Frankrijk geproduceerd uit nylondraad met 99,99% puur zilver van de best verkrijgbare kwaliteit en heeft een speciale anti-oxiderende behandeling ondergaan voor een langere levensduur. Het is daardoor beter bestand tegen het achteruitgaan van de geleiding door oxidatie.

Tencel (of Lyocell) is een volledig natuurlijke grondstof, en wordt in Oostenrijk gemaakt uit eucalyptushout uit duurzaam beheerde bossen. Ook het productieproces is zeer milieuvriendelijk. Tencel is zo zacht als zijde, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel en plezierig als linnen, zo warm als wol, en veel beter vochtabsorberend dan katoen.

Hoeveelheid zilverdraad

Het grootste verschil met de standaard aardingslakens is de hoeveelheid zilverdraad in de stof.
De aardingsonderlakens zijn gemaakt met zilverdraad en Tencel in de verhouding 50/50: Om elke Tencel draad wordt een zilverdraad geweven.
Standaard aardingslakens, waar je direct op moet slapen om goed contact te maken met de aarde, zijn gemaakt van 95% à 97% katoen of polyester en 3% à 5% zilverdraad. De zilverdraden zijn als een raster van ongeveer 7 bij 25 mm. door het katoen (of polyester) gestikt. Houden we rekening met ongeveer 20% extra draad voor het doorheen stikken, dan is het eenvoudig uit te rekenen hoeveel meter zilverdraad er per m2 gebruikt wordt bij de standaard aardingslakens: ongeveer 225 meter.
Zie het plaatje hierboven voor dit verschil.

De stof voor onze aardingsonderlakens is dicht geweven (draaddichtheid 400) en bestaat voor 50% uit zilverdraad. Dat betekent 200 zilverdraden per inch.
De hoeveelheid zilverdraad per vierkante meter van onze stof is dus meer dan 7500 meter!
Dat geeft voor de 4 maten aardingsonderlakens de volgende hoeveelheden:
 

Matras
maat
Zilverdraad in Standaard Aardingslakens Zilverdraad in Earthing Nederland Aardingsonderlakens 
Universeel (100x200) 450 meter 15.000 meter
140x200 630 meter 21.000 meter
160x200 720 meter 24.000 meter
180x210 850 meter 28.350 meter

 

Levensduur

Zoals gezegd is zilverdraad kwetsbaar voor oxidatie door met name zwavel uit transpiratievocht, door huidvetten en de ingrediënten uit crèmes en oliën, waardoor er na enige tijd er een bruin/zwart laagje oxide op het zilver ontstaat (net zoals bijvoorbeeld bij zilver bestek, waarvan je na verloop van tijd met behulp van zilverpoets het bruine oxidatielaagje moet verwijderen). Hierdoor vermindert de geleiding en zal het aardingslaken uiteindelijk helemaal niet meer bruikbaar zijn om te aarden.

We hebben het volgende gedaan om deze kwetsbaarhied te minimaliseren:

 • Kwaliteit van de zilverdraad
  De zilverdraad van onze aardingsonderlakens wordt in Frankrijk geproduceerd uit nylondraad met 99,99% puur zilver. We hebben gekozen voor de best verkrijgbare kwaliteit voor een zo maximaal mogelijke levensduur. Tevens heeft ons zilverdraad een speciale anti-oxiderende behandeling ondergaan met een uit Duitsland huidvriendelijk middel voor een langere levensduur. Het is daardoor beter bestand tegen het achteruitgaan van de geleiding door oxidatie.
 • Aardingsonderlakens zijn ontwikkeld voor onder het eigen hoeslaken
  Omdat er zoveel zilverdraad is gebruikt bij onze aardingsonderlakens, kan het onder het eigen hoeslaken worden gebruikt. Hierdoor wordt het zweet en worden de huidvetten in eerste instantie opgenomen door het eigen hoeslaken. Op deze manier wordt het aardingsonderlaken beschermd. Ook hoeft het aardingsonderlaken veel minder gewassen te worden, wat minder slijtage tot gevolg heeft. Daarnaast slijt het laken minder, omdat je er niet rechtstreeks op ligt.
 • Hoeveelheid zilverdraad
  Omdat een aardingsonderlaken zo veel zilverdraad bevat, zal bij enige oxidatie er nog genoeg zilverdraad over zijn voor de goede werking van het aardingslaken.
Om bovenstaande redenen kunnen we 2 jaar garantie geven op onze aardingsonderlakens!

Waarom is garantie belangrijk

Aardingslakens zijn geen gewone lakens.
Een gewoon laken gaat jaren mee voordat het versleten is en er gaten in vallen.
Aardingslakens gaan slechts zo lang mee als dat ze goed geleiden.
Als een aardingslaken niet meer geleidt, dan heb je een duur aardingslaken waarmee je niet meer kunt aarden.
Dit kan zelfs al binnen het jaar gebeuren, zonder dat je het ziet.
Gelukkig kun je dit wel controleren met behulp van de producttester

Met name zwavel uit transpiratievocht, huidvetten en de ingrediënten uit crèmes en oliën kunnen ervoor zorgen dat het laken minder of zelfs helemaal niet meer geleidt. Ook verkeerd wassen kan het zilver beschadigen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een product van een hoog kwaliteitsniveau, dat is ontwikkeld voor een lange levensduur en met een garantie op het goed functioneren van het aardingslaken.

We zijn er trots op dat we een serie aardingslakens hebben ontwikkeld van hoge kwaliteit en die een lange levensduur hebben. Daarom hebben we ook voor de beste materialen gekozen. En daarom geven we op de aardingsonderlakens 2 jaar garantie op slijtage- en productiefouten op voorwaarde dat de onderhoudsvoorschriften, die zijn ingesloten in de plastic hoes van het onderlaken, zijn opgevolgd. Deze unieke garantie dekt niet alleen alle fabricagefouten maar ook het goed functioneren van uw laken! De garantie geldt niet voor verkleuring van de zilverdraden, dat is een natuurlijk proces. Zweet kan door het eigen hoeslaken heen ervoor zorgen dat het zilver bruin verkleurt, maar het heeft geen invloed op de functie. Transpireert u sterk in bed, dan adviseren wij u om twee hoeslakens over het aardingsonderlaken te leggen voor een betere bescherming.

Het laken kan in de wasmachine op 40-60 graden gewassen worden. Drogen het liefst aan de lijn, of op lage temperatuur (max. 65 graden) in de droger.
Voor uitgebreide wasvoorschriften klik op tabblad FAQ en kijk bij Producten.
Bij elk aardingsonderlaken zit een uitgebreid wasvoorschrift.

Als je merkt dat elke nacht slapen op een aardingslaken je slaap verbetert, je chronische pijn minder wordt, je minder stress hebt enz., dan kun je ook op een gegeven moment merken dat de voordelen van aarden minder worden of zelfs stoppen als je aardingslaken niet meer goed geleidt.
Dat komt, omdat aarden niet een geneesmiddel is. Het is een onderdeel van een leefstijl voor optimale gezondheid!

Conclusie

De voordelen van het nieuwe aardingsonderlaken ten opzichte van de standaard aardingslakens zijn:
 • bevat 50% zilverdraad van hoge kwaliteit
 • sterkere antibacteriële werking
 • kan onder uw eigen favoriete hoeslaken gebruikt worden, waardoor het ook minder slijt
 • veel minder kwetsbaar voor transpiratie en huidvetten
 • hoeft minder vaak gewassen te worden, wat minder slijtage tot gevolg heeft
 • speciaal ontworpen met duurzame materialen voor een veel langere levensduur
 • Tencel is een van de meest milieuvriendelijke stoffen 
 • 2 jaar garantie
​Terug naar ons assortiment aardingsonderlakens
 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
   
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
   
44b13e0f1f8a2058f82f639744070225.jpg
Certificaat 2013
Earthing Nederland plantte 1600 bomen
Ook in 2014, 2015 en 2016 zijn weer duizenden bomen

geplant via trees for all


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy