NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Over Aarden (Earthing™)

WAT IS EARTHING, AARDEN?

Zoals de zon ons warmte en vitamine D geeft, zo geeft de aarde ons voedsel en water, een oppervlakte om op te wandelen, te zitten, te spelen, te bouwen en iets, waar je misschien nooit aan gedacht hebt, een eeuwige, natuurlijke, milde energie. Noem het vitamine G, G voor grond.
Wat betekent dat voor jou? Misschien wel het verschil tussen je goed voelen en je niet zo goed voelen, tussen weinig energie en veel energie hebben, tussen goed slapen en niet zo goed slapen.

Je kunt de energie van de Aarde niet zien, maar sommige mensen kunnen het voelen als een warme, tintelende en plezierige sensatie als ze buiten gaan wandelen over het natte strand of op een vochtig grasveld. Zo zijn er de oude tradities van dauwtrappen. De mensen deden dat niet vanwege de grap, maar voor hun gezondheid. 

De mensheid heeft altijd op blote voeten gelopen en op de grond geslapen, totdat wij de schoenen uitvonden. Als enige wezens op Aarde lopen wij op schoenen, met meestal isolerende rubberen zolen, en hebben we de vloeren in onze huizen geisoleerd en slapen we niet meer op de grond. Zo zijn we het contact met de Aarde kwijt en zijn we los gekoppeld van de helende energie van de Aarde.
Nieuw wetenschappelijk onderzoek doet vermoeden, dat dit los gekoppeld zijn van de Aarde, mede oorzaak zou kunnen zijn van chronische pijn, vermoeidheid en slecht slapen, waar zoveel mensen tegenwoordig last van hebben.

MAAK CONTACT MET DE AARDE EN VOEL JE BETER!

De oplossing is simpel: Wandel buiten zoveel mogelijk blootvoets en slaap, werk of relax binnenshuis in contact met geleidende lakens of matjes, die de energie van de Aarde overbrengen op je lichaam. Mensen die dat op regelmatige basis doen, zeggen dat ze beter slapen, zich beter voelen en meer energie hebben gedurende de dag.

Deze simpele oplossing heet Earthing™, ofwel Aarden, en is zowel een techniek als een beweging, die levens verandert over de gehele wereld.

Earthing™, Aarden, is veilig en heel natuurlijk, is voor mensen van alle leeftijden, jong en oud, maar is geen medicijn of een vervanging van een medische behandeling. Als je onder behandeling bent, overleg altijd met je arts of behandelaar.

ERVAAR EARTHING, AARDEN.........NU

Ga naar buiten op blote voeten voor een half uur en zie wat een verschil het geeft voor je pijn of stress niveau. Sommigen noemen dit wel de blote voeten therapie.
Het beste is om te zitten, te staan of te wandelen op gras of zand, eventueel op klinkers of beton. Dit zijn allemaal geleidende oppervlakten waar je lichaam de energie van de Aarde van kan opnemen. Ervaar zelf de helende energie van de Aarde aan het werk.
Hout, asfalt en kunststof vloeren zijn niet geleidend, dus daarbij zal het niet werken.


WAAROM IS AARDEN ZO BELANGRIJK VOOR JE IMMUUNSYSTEEM?

Je immuunsysteem beschermt je tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.

Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije  radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is Aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

ONTSTEKINGEN ZIJN VAAK DE OORZAAK VAN VELE HEDENDAAGSE ZIEKTEN EN CHRONISCHE PIJNEN
 

Onderzoek heeft uitgewezen, dat onderstaande gezondheidsproblemen direct in verband kunnen worden gebracht met ontstekingen:
* hoge bloeddruk, hartkwalen, arteriosclerose
* een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag
* problemen met geheugen en de achteruitgang van cognitieve vermogens
* achteruitgang van de ogen en AMD (ook wel LMD: Leeftijdgebonden Macula Degeneratie)
* laag energieniveau en slecht slapen
* chronische pijnen, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en fibromyalgie
* stress en uitgeputte bijnieren

DOOR TE AARDEN NEMEN WE DE OORZAAK VAN VELE ONTSTEKINGEN WEG MET ALLE POSITIEVE GEVOLGEN VAN DIEN

Een van de belangrijkste gevolgen van Aarden is, dat er vrije elektronen ons lichaam binnen stromen, die de vrije radicalen neutraliseren. Als dit gebeurt, zullen de vrije radicalen niet meer gezond weefsel aantasten. Op deze manier nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg en krijgt het lichaam de gelegenheid om zich te herstellen.

Uit de vele duizenden ervaringen van mensen die zijn gaan Aarden, en dan met name geaard zijn gaan slapen, blijkt dat inderdaad er verbeteringen optreden bij de hierboven genoemde gezondheidsproblemen, die vaak ontstekingen als een belangrijke oorzaak hebben. Soms zijn die verbeteringen gering, vaak zijn ze aanmerkelijk en soms zijn ze spectaculair!

Voor wetenschappelijke onderzoeken en uitspraken en filmpjes over Aarden zie de pagina Experts/Video's