NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home AARDEN BEVORDERT HET HERSTEL NA SPORTEN

AARDEN BEVORDERT HET HERSTEL NA SPORTEN

Aarden, en zeker geaard slapen zal het herstel na intensieve sportbeoefening bevorderen.

Dit is wetenschappelijk aangetoond, maar is ook in de praktijk al volop bewezen.
In het boek "Earthing, je lichaam aarden" staat het wetenschappelijk onderzoek beschreven, waarbij werd aangetoond dat bij een groep van 8 gezonde mannen in de leeftijd van 20 tot 23, die na een zware sportieve inspanning waarbij zij allen spierpijn ontwikkelden, degenen die geaard sliepen minder spierpijn hadden en sneller herstelden van de spierpijn.

In Oostenrijk is door wetenschappers van de Universiteit van Salzburg begin 2019 een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de effecten van geaard slapen na intensieve fysieke inspanningen.

Het resultaat was dat geaard slapen resulteerde in een sneller herstel van spierpijn en ontstekingen die ontstaan na intensieve fysieke inspanningen.
Zij concluderen dat geaard slapen gezien kan worden als een simpele methode om acute en lange termijn herstel na intensieve fysieke inspanningen te bevorderen.

Onderaan tref je een link aan voor het uitgebreide rapport (Engels) met de resultaten.

Bij het sporten worden weefsels belast (en bij krachttraining wordt het spierweefsel zelfs bewust kapot gemaakt, om spiergroei te bewerkstelligen), waardoor er meer vrije radicalen ontstaan dan bij het niet sporten. Doordat al deze vrije radicalen ontstaan, moet het lichaam deze eerst onschadelijk maken, waardoor het herstel van het lichaam langer duurt. Een suppletie van antioxidanten is dan zeker aan te raden voor sporters, omdat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. En door te aarden krijgt het lichaam de eenvoudigste vorm van antioxidanten binnen, namelijk de elektronen van de aarde!

Aarden hoort bij een gezonde leefstijl.
Blijf gezond sporten, leef geaard! 🙏🏼👣
Onderzoek naar aarden icm intensief sporten
    22-07-2022 13:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Terug