NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Werk en stress, stress en werk

Werk en stress, stress en werk

Werk en stress, stress en werk Werk en stress, stress en werk
onlosmakelijk verbonden lijkt het. Eigenlijk is dat raar. Dat veel mensen het normaal zijn gaan vinden dat werk en geld verdienen ons (ongezond veel) stress opleveren. Een veelgehoorde opmerking is ook wel dat mensen goed presteren door een beetje stress. Voor sommige mensen zal dit vast gelden maar als het gaat om chronische stress gaat dit voor de meerderheid niet op.

Uit ervaring en onderzoek blijkt dat langdurig (bijna) elke dag een beetje stress voor lichamelijke – en geestelijke gezondheidsklachten zorgt. Elke dag stress put je op den duur uit. Je immuunsysteem werkt minder goed en er wordt veel adrenaline aangemaakt om de dag te kunnen doorkomen. Het stresshormoon cortisol wordt als reactie daarop veel geproduceerd. Kort gezegd om je energie en uithoudingsvermogen te geven (het vult de energie aan die de adrenaline gebruikt). In het uiterste en meest extreme geval moeten je bijnieren (die cortisol aanmaken) zo lang zo hard werken dat die op den duur uitgeput raken.

Een andere belangrijke factor is de elektromagnetische straling waaraan je in de meeste kantoorruimten de hele dag wordt blootgesteld. Dit zorgt nog voor extra stress. Je wordt als het ware ‘opgeladen’ met energie waar je lichaam helemaal niets mee kan en wat niet kan worden afgevoerd. Bij Earthing werken we altijd met een aardingsmatje onder ons toetsenbord, waarmee we contact maken met in ieder geval onze polsen. Als je bekend bent met de mat of je hebt gelezen over wat de aardingsmat doet, dan weet je hoe de aardingsmat je kan beschermen tegen elektromagnetische straling (emf).

Zodra je fysiek contact maakt met een aardingsproduct, ben je niet meer geïsoleerd en kan de spanning geen vat op je krijgen, waardoor je niet oplaadt. Zodra je het aardingsproduct loslaat is er meteen weer spanning te meten op je lichaam. Dit kun je bijvoorbeeld meten met een multimeter.

Kantoorpersoneel, grafische ontwerpers en webdesigners, schrijvers maar bijvoorbeeld ook studenten kunnen langer en beter geconcentreerd werken wanneer ze gebruik maken van een aardingsmat. Naast het beschermen tegen straling, verminderen of verdwijnen ook spanning en stress door het gebruik van de aardingsmat. Het contact met de aarde brengt het zenuwstelsel en de stress hormonen tot rust.

Tip: Werk niet achter een laptop terwijl deze aangesloten is op het elektriciteitsnet. Een laptop is bedoeld om op elke plek te kunnen werken, zonder aansluitsnoer. Wanneer je ermee gaat werken terwijl de accu aan het opladen is, is de straling vele malen groter dan wanneer je hem los gebruikt. Veel gebruiksaanwijzingen van laptops vermelden dit ook. Een PC is als het goed is geaard en wordt dus ook aangesloten op een geaard stopcontact, daarmee heb je dat probleem dus niet. De meeste laptops zijn niet geaard en hebben ook geen aarde in het aansluitsnoer en de stekker. Met een laptop heeft het dus geen zin om hem aan te sluiten op een geaard stopcontact en eraan te werken terwijl die oplaadt.
    09-06-2023 11:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Terug