NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Bosbaden

Bosbaden

Bosbaden Wij zijn fan van Juglen Zwaan. Elke week lezen we interessante weetjes over gezondheid in zijn nieuwsbrief. Hij doet voor de lezers het wetenschappelijke onderzoek en vertaalt dit in begrijpelijke taal.

Deze week twee items uit zijn nieuwsbrief over het contact met de natuur en de relatie stress en veroudering.
Beide voor ons doorwrochte items. Aarden is het directe fysieke contact maken met de natuurlijke energie van de aarde. En dit heeft zoveel voordelen op de algehele gezondheid. Zodra je gaat aarden krijgt het zenuwstelsel het sein om te gaan ontspannen. Stress vermindert, en de meeste mensen ervaren een diepere slaap.

De temperatuur gaat omhoog en we hebben hier gister in de natuur onze eerste blotevoeten wandeling gemaakt. Wat ons opviel was….geen vreemde blikken of opmerkingen over onze blote voeten…Haha, dat was vorig jaar nog niet zo. Meer en meer mensen lijken het te begrijpen!

van Juglen Zwaan:
“Natuur op recept
Als het aan onderzoekers van de Universiteit van Sydney ligt, gaan dokters in de nabije toekomst ‘natuur op recept’ voorschrijven. Een recente studie toont aan dat vaak in de natuur vertoeven vele lichamelijke en geestelijke voordelen biedt, zoals lagere bloeddruk, minder depressie en een verbeterde mentale gezondheid. Contact met de natuur vermindert schade door slechte luchtkwaliteit, hittegolven en stress, en stimuleert gezond gedrag zoals sociale contacten en lichaamsbeweging. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid, depressie en hart- en vaatziekten. Een bijkomend voordeel is dat het aantal afgelegde stappen per dag flink omhooggaat door in het bos te wandelen, wat ook volgens vele studies zeer gunstig voor de gezondheid is.

Verouderende werking stress lijkt omkeerbaar
Stress is schadelijk voor onze gezondheid en kan onze biologische leeftijd snel doen toenemen. Gelukkig hebben Amerikaanse onderzoekers pas ontdekt dat celveroudering door stress omkeerbaar is. Met behulp van een epigenetische klok, die veroudering meet via DNA-methylatie, zagen ze dat de biologische leeftijd fluctueert en niet per se gelijk verloopt met de chronologische leeftijd. De onderzoekers stelden vast dat na stressvolle periodes, zoals een grote operatie, zwangerschap of ernstige covid-19, de biologische leeftijd tijdelijk toenam, maar weer terugkeerde naar het oude niveau als de stress voorbij was. Dit toont aan dat het heel belangrijk is om voldoende rust in te bouwen in je leven, zodat je lichaam kan herstellen.”
Mooie week toegewenst, leef geaard! 👣🙏🏼
    08-05-2023 11:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Terug