Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Aarden en zeker geaard slapen zal het herstel na intensieve sportbeoefening bevorderen.
Dit is wetenschappelijk aangetoond, maar is ook in de praktijk al volop bewezen.
In het boek "Earthing" staat het wetenschappelijk onderzoek beschreven, waarbij werd aangetoond dat bij een groep van 8 gezonde mannen in de leeftijd van 20 tot 23, die na een zware sportieve inspanning waarbij zij allen spierpijn ontwikkelden, degenen die geaard sliepen minder spierpijn hadden en sneller herstelden van de spierpijn.

In Oostenrijk is door wetenschappers van de Universiteit van Salzburg begin 2019 een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de effecten van geaard slapen na intensieve fysieke inspanningen. Het resultaat was dat geaard slapen resulteerde in een sneller herstel van spierpijn en ontstekingen die ontstaan na intensieve fysieke inspanningen. Zij concluderen dat geaard slapen gezien kan worden als een simpele methode om acute en lange termijn herstel na intensieve fysieke inspanningen te bevorderen.
Voor het uitgebreide rapport in het Engels met de resultaten klik hier

Bij het sporten worden weefsels belast (en bij krachttraining wordt het spierweefsel zelfs bewust kapot gemaakt, om spiergroei te bewerkstelligen), waardoor er meer vrije radicalen ontstaan dan bij het niet sporten. Doordat al deze vrije radicalen ontstaan, moet het lichaam deze eerst onschadelijk maken, waardoor het herstel van het lichaam langer duurt. Een suppletie van antioxidanten is dan zeker aan te raden voor sporters, omdat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. En door te aarden krijgt het lichaam de eenvoudigste vorm van antioxidanten binnen!

De Amerikaanse wielerploeg, met daarin Lance Armstrong, sliep voor het eerst tijdens de Tour de France 2003 geaard in Recovery Bags. En tijdens de behandeling van hun verwondingen werden zij met Earthing patches verbonden met de aarde.
De ploegarts, Jeff Spencer, vertelde, dat zijn renners veel beter herstelden van de zware inspanningen elke dag en van verwondingen die zij opliepen tijdens de rit. Ook sliepen zij beter en hadden zij minder (spier)pijn. Daardoor wisten zij de volgende dag beter te presteren!
Hij zegt: "In de sportwereld komt het vaak voor dat iemand acuut geblesseerd raakt, daarom is aarden een grote zegen. Door het aarden zijn blessures minder zwaar en herstellen ze sneller. Ik weet hoe lang het normaal duurt om te herstellen. En ik weet ook wat er gebeurt als een sporter wordt geaard. Het verschil in lichamelijk herstel van dag tot dag, in hoe het weefsel herstelt en in het herstel van de activiteiten en de dagelijkse inspanningen is verbluffend. Volgens mij zou iedere sporter aarden in zijn programma moeten opnemen."
Sporters die aarden hebben een duidelijk concurrentievoordeel op sporters die niet aarden!
Klik hier voor een kort filmpje waarin Jeff Spencer daarover vertelt.
Miniatuur

Ook zijn er bekende American Football spelers en gewichsheffers die baat hebben bij Aarden. Zie onderaan de pagina voor een filmpje over de effecten van Aarden.
Chris Lieto, Triatleet en drievoudig Ironman Kampioen zegt over Aarden: 
"Earthing was een geweldige boost voor mezelf en voor mijn herstelproces van blessures en uitputting. Ik kon sterker terug komen en voel me een stuk beter”. Zie hier een filmpje waarin hij over zijn ervaringen met Aarden vertelt.

In Rusland gebruikten marathonlopers het Aardingslaken en rapporteerden dat ze veel uitgeruster waren na geaard te hebben geslapen vergeleken met hoe ze zich voelden na een rustperioden zonder het Aardingslaken.

De meeste sporters gebruiken de Earthing Recovery Bag om helemaal omhuld te worden door een geaard katoenen laken en dus maximaal te aarden.

Je hoeft niet een professionele sporter te zijn om profijt te hebben van geaard slapen na een sportieve inspanning. Zo hoorden we van een vrouw van in de tachtig, dat ze altijd een paar dagen moest bijkomen na haar gymnastiek ochtend, maar dat ze, sinds ze geaard slaapt, de volgende dag alweer fit is.

Geaard slapen heeft dus een positief effect op het herstel na sportieve inspanningen op elk niveau en voor elke leeftijd!

Tegenwoordig vind je sport- en energiedranken die adverteren, dat ze een hoge ORAC waarde hebben (de hoeveelheid antioxidanten in voeding wordt aangegeven met een ORAC waarde per 100 gram). Er wordt dan gezegd, dat deze dranken ons daarmee beschermen tegen aanvallen van buitenaf tijdens of na inspanningen en zorgen voor een betere immuniteit, omdat deze antioxidanten de agressieve vrije radicalen neutraliseren. Dit is juist een van de voordelen van Aarden! Dus door geaard te gaan slapen herstel je niet alleen beter van je sportieve inspanningen, maar verbeter je je immuunsysteem en verhoog je je energieniveau!
 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
  
 
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
 
 
 
0V5dQZbEWU218GpAt7U3982593LF727W.jpg

Earthing Nederland laat sinds 2012 bij
iedere bestelling een boom planten via 
Trees for All 


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy