NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Het Immuunsysteem

AARDEN VERBETERT HET IMMUUNSYSTEEM
Het immuunsysteem is een ingenieuze beschermer tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.

Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door anti-oxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije  radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo komen we in een vicieuze cirkel terecht en ontstaat chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.
Het immuunsysteem kan daarom weer daar worden ingezet, waar het echt voor nodig is.

MET AARDEN MINDER STRESS EN BETERE IMMUNITEIT
Ook heeft aarden een stabiliserend effect op de cortisol afgifte, het stress hormoon.
Dit betekent dat het lichaam minder in stress is, wat tot gevolg heeft dat er meer energie is voor het immuunsysteem. Immers, als het lichaam in stress is, dan gaat het in de zogenaamde "vlucht of vecht stand". Alle energie wordt gebruikt om te vluchten of te vechten en gaat naar de ledematen en dus weg uit het centrum van het lichaam. Er is minder energie voor het immuunsysteem, immers in tijden van vlucht en of vechten, is de werking van het immuunsysteem minder belangrijk. Maar als het lichaam voortdurend in stress is, dan is er voortdurend weinig energie voor het immuunsysteem met alle negatieve gevolgen van dien.

Tijdens de evolutie van het menselijk lichaam en het immuunsysteem was de mens altijd in contact met de aarde. Het menselijk lichaam heeft dit natuurlijke contact nodig om goed te functioneren.

AARDEN, HET MEEST EFFECTIEF TIJDENS DE NACHT
's Nachts tijdens de slaap, als het lichaam het meest ontvankelijk is voor genezing en herstel, is de beste tijd om te aarden.
Het beste gezondheidseffect van aarden wordt bereikt door 's nachts te aarden op een aardingsonderlaken, als het lichaam zich aan het herstellen is.
Wil je ook overdag aarden om maximaal effect te hebben van de voordelen van aarden, dan kun je een aardingsmat gebruiken. We hebben diverse aardingsmatten voor verschillende doeleinden.