Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Hoge bloeddruk is een van de meest voorkomende ziektes op de wereld. Volgens schattingen leiden meer dan 1 miljard mensen aan hoge bloeddruk.
De Amerikaanse cardioloog Dr. Stevphen Sinatra zegt, dat er nog geen afgeronde studies zijn om het effect van Aarden op hoge bloeddruk aan te tonen, maar dat de ervaringen tot nu toe veelbelovend zijn. Aarden vermindert vrije radicalen activiteit en ontstekingen. Men denkt dat Aarden misschien wel de eenvoudigste manier is om je bloeddruk te verlagen: Je doet het tijdens je slaap zonder een pil of iets anders.

Een gezonde leefstijl is erg belangrijk.
Dit houdt in: een gezond dieet, voldoende beweging en je stress onder controle houden.
Zie ook het artikel over een natuurlijke manier om je hoge bloeddruk te verlagen van de beroemde Amerikaanse arts Dr. Mercola, die meer dan 1 miljoen volgers heeft:
Merk op dat ook Dr. Mercola adviseert om naast bovengenoemde veranderingen van leefstijl ook te aarden!

Vanuit Amerika horen we dat ze regelmatig opmerkingen over verbeterde bloeddruk van mensen hebben ontvangen, nadat ze zijn begonnen met Aarden. Ze vertellen dat hun hoge bloeddruk waarden zijn gedaald. Sommige mensen hebben verteld dat hun artsen hun medicatie dosering hebben verlaagd en in een enkel geval zelfs helemaal gestopt met medicatie.
 
Ook in Nederland zijn er al verscheidene mensen die melden dat hun hoge bloeddruk aanmerkelijk is gedaald sinds zij op een aardingslaken zijn gaan slapen.

De mogelijkheden van aarden om bloeddruk te verbeteren komt uit een aantal verschillende mechanismen:
1) Aarding veroorzaakt een verschuiving in het zenuwstelsel van het sympathische (de waakzame vecht-of-vlucht modus) stelsel, dat in verband wordt gebracht met stress,  in de richting van het parasympathische (kalmerende) stelsel.
2) Aarding oefent een normaliserend effect uit op cortisol, het stresshormoon.
3) Het bevordert een betere slaap en vermindert de ontstekingen en pijn.
 
Al deze en waarschijnlijk andere factoren, kunnen een positieve invloed hebben op de  bloeddruk.
Hypertensie, of hoge bloeddruk, is een beschrijving evenals een diagnose. Medisch onderzoek beschrijft vele factoren, en onder hen een verhoogde of chronische staat van stress staat hoog op de lijst. Dus het is eenvoudig te begrijpen waarom Aarding een gunstige invloed heeft op hypertensie.

In onze tijd is er geen tekort aan factoren in het dagelijkse leven die kunnen leiden tot chronische stress. Gewoon om een paar te noemen die voor de hand liggen: verlies van baan of partner, relatieproblemen, verlies van kind of problemen met kinderen, geen geld of verlies van geld, pensionering, schuld, slecht slapen, geen vrienden, geen fysieke inspanning, in een poging het reine te komen met zijn tijd en misschien niet hebben bereikt zoveel als werd gehoopt in het leven, etc. en natuurlijk fysieke pijn.
De meest dramatische dalingen van de bloeddruk nadat mensen waren gestart met Aarden,  kunnen in verband gebracht worden met vermindering van de pijn en de angst en vrees voor chronische ziekte.
 
Co-auteur van het boek Earthing en cardioloog Stephen Sinatra merkt op: "Ik ben ervan overtuigd dat aarden inderdaad een lagere bloeddruk oplevert. En, als je hoge bloeddruk hebt en je neemt medicatie daarvoor, en je wilt aarden om ontstekingen te verminderen, moet je dat aan je arts vertellen. Hij of zij kan het nodig vinden om je medicatie aan te passen.  Meet je eigen bloeddruk thuis en breng een schriftelijk verslag uit aan je arts van je metingen voor en na je aarding sessie. "

Clint Ober heeft al meer dan een decennium veel onderzoek naar aarden gestimuleerd  en georganiseerd. Hij herinnert zich het geval van een mannelijke deelnemer in een vroege studie bij wie de bloeddruk erg hoog was en hoog bleef tijdens de acht weken duur van de studie:
"Zijn waarden veranderden weinig, een bovendruk van ongeveer 160. Ondertussen was de bloeddruk van alle andere mensen in de studie gedaald. Ik vroeg de arts die betrokken was bij het onderzoek wat er gaande was met deze man. Hij vertelde me dat de man ernstige financiële problemen had.
"In mijn ervaring heb ik veel mensen, en vooral vrouwen gezien, met een aanzienlijke vermindering van hun bloeddruk. Dat gebeurt omdat aarding de hormonen verandert en een systemisch effect hebben in het lichaam. Mensen hebben minder pijn en zijn gelukkiger. 

In het boek "Earthing, Je lichaam aarden", pagina 222 e.v. schrijft Stephen Sinatra het volgende over Aarden en Hoge bloeddruk:

"Artsen weten niet precies wat de oorzaak van hoge bloeddruk is, maar ze weten wel dat een groot gedeelte van de mensheid er last van heeft en dat het onrustbarend toeneemt. Een rapport uit 2007 van gezondheidsorganisaties over de hele wereld voorspelt een toename van 60 procent, tot om en nabij 1,56 miljard mensen in 2025. Op dit moment hebben 1 miljard mensen in de hele wereld en ongeveer 72 miljoen Amerikanen hoge bloeddruk. Het rapport voorzag als gevolg hiervan een epidemie van hart- en vaatziekten. Hoge bloeddruk is, aangezien er vaak geen symptomen aanwezig zijn, behoorlijk gevaarlijk omdat het een verhoogd risico met zich brengt op blindheid, nierletsel, een vergroot hart, een hartaanval en een beroerte.
Hoge bloeddruk is een van de grootste en meest verraderlijke risicofactoren voor het hart die er zijn. Als je je bloeddruk niet onder controle krijgt, leidt dat regelrecht tot een hartziekte. Ik heb deze veelvoorkomende ziekte onnoemelijk vaak behandeld in mijn praktijk en er zelfs een boek over geschreven: Lower your blood pressure in eight weeks (Ballantine, 2003).
Ik heb vaak patiënten behandeld van andere artsen die er niet in geslaagd waren om de bloeddruk met de gebruikelijke behandeling te verlagen. In mijn ervaring bereiken de gebruikelijke therapieën met medicijnen en een dieet lang niet altijd het beoogde doel, waardoor de bloeddruk niet goed onder controle komt en de afbraak van het aderstelsel in stilte doorgaat.
Ik heb bij een groot deel van de patiënten met hoge bloeddruk een aanpak toegepast die uit vier belangrijke onderdelen bestaat: een dieet, supplementen, ontspannings - technieken en lichaamsbeweging. Lichte hoge bloeddruk is een aandoening die eigenlijk heel gemakkelijk zonder medicijnen of medische behandeling onder controle te krijgen is. Beheersing van emotionele spanningen, optimale voeding en supplementen, gewichtscontrole, lichaamsbeweging, stoppen met roken en het gebruik van cafeïne, beperkt gebruik van alcohol en andere aanpassingen van de levensstijl kunnen in veel gevallen het ontstaan ervan voorkomen, het begin ervan uitstellen, de hevigheid doen afnemen en de aandoening behandelen en onder controle krijgen. Mensen met een nierziekte tengevolge van hoge bloeddruk moeten wel medicijnen innemen.
Toen ik ruim dertig jaar geleden medicijnen ging studeren, was de oorzaak van hoge bloeddruk niet bekend. Nu beschouwen we oxidatieve stress als de grootste oorzaak, dat wil zeggen dat ontstekingen en vrije radicalen de gevoelige endotheellaag in de bloedvaten aantasten. De tweede en waarschijnlijk even grote oorzaak is overactiviteit van het sympathisch zenuwstelsel, waardoor onder andere de bloedvaten vernauwen.
We hebben nog geen onderzoek gedaan naar de effecten van aarden op de bloeddruk, maar wat we tot nu toe hebben gezien is veelbelovend. Aarden maakt een eind aan de schadelijke werking van vrije radicalen en ontstekingen. Het brengt het overactieve sympathisch zenuwstelsel tot rust. Wij  denken dat aarden mogelijk de gemakkelijkste manier is om je bloeddruk te verlagen. Je doet het terwijl je slaapt, zonder pil of wat dan ook."

Klik hier voor "The blood pressure connection" over hoge bloeddruk en Aarden van de Amerikaanse website www.earthinginstitute.net. 
 
De volgende twee verhalen laten zien wat er mogelijk is.
Dean W. Levin, 54 jaar, Redondo Beach, Californië, marketingstrateeg:
‘Rond 2000 bleek dat mijn vader de ziekte van Alzheimer had. Helaas is hij de laatste jaren sterk achteruitgegaan, en vanaf 2008 krijgt hij hulp van een organisatie die patiënten begeleidt.’
‘Hij heeft dag en nacht verzorging nodig en moet worden gevoerd. Hij is nauwelijks nog mobiel. Hij moet vanuit zijn bed in zijn rolstoel worden getild. Hij heeft al meer dan een jaar geen lichaamsbeweging meer gehad en hij heeft maar heel weinig heldere momenten. Hij heeft nog maar heel zelden besef van waar hij is.’
‘De artsen van de organisatie komen hem een keer per maand opzoeken en houden zijn gezondheid en zijn algehele toestand in de gaten. De laatste jaren hebben ze hem maar twee medicijnen voorgeschreven: een voor de alzheimer en de andere voor zijn bloeddruk. Hij had ook al jaren bloeddrukverlagende middelen gebruikt.’
‘Eind 2008 heb ik een aardingslaken in mijn vaders bed gelegd en sindsdien slaapt hij geaard. Ongeveer zes maanden later merkten de artsen dat zijn bloeddruk normaal was geworden. Ze begrepen niet hoe dat kon gebeuren bij iemand die geen lichaamsbeweging kreeg. Mijn vader kon niet lopen en ook niet praten. Ze stopten met de bloeddrukverlagende middelen.’
‘Er was nog iets raars aan de hand. Hij heeft helemaal geen doorligverschijnselen, ondanks het feit dat hij misschien 85 procent van de tijd slaapt. Dat is nogal ongewoon voor iemand die zo aan zijn bed gekluisterd is. Doorliggen ontstaat als je je niet beweegt en er natuurlijk weinig doorbloeding is. Vroeger had hij ook geen doorligverschijnselen, maar toen hij nog niet zo lang ziek was bewoog hij nog of werd hij geholpen bij het bewegen. Aangezien er in het laatste stadium van de ziekte een sterke afname van functies is, zijn de artsen er verbaasd over dat hij geen doorligverschijnselen heeft.’
 
Jim Schmedding, 63 jaar, Solana Beach, Californië, makelaar:
‘Begin 2008 ging ik geaard slapen, in een tijd dat ik met veel gezondheidsproblemen kampte, waaronder hoge bloeddruk. Mijn bloeddruk was 160/90, en soms bereikte de systolische druk (het hoogste getal) 185 en 190. De artsen schreven me een berg medicijnen voor om de bloeddruk te laten zakken naar een niveau waar ze vrede mee hadden.’
‘Ik slikte ook Coumadine voor de onregelmatige hartslag die ik in de loop der jaren had gekregen. Soms voelde ik dat mijn hart op hol sloeg, om dan weer vijf seconden of meer stil te staan. Dat is vanzelfsprekend reden tot nogal wat bezorgdheid. Als dat gebeurt, word je licht in je hoofd of val je flauw. Soms moest ik mijn auto aan de kant zetten. Om dit soort dingen te voorkomen kreeg ik een pacemaker.’
‘Nadat ik een maand geaard was, veranderde mijn behoefte aan Coumadine aanmerkelijk, zelfs zodanig dat de dosis werd gehalveerd. Om een beroerte te voorkomen moet ik die dosis blijven innemen.’
‘Zelfs met een pacemaker had ik nog steeds ongeveer een keer per week hartritmestoornissen. Nadat ik met aarden was begonnen, kwam dit steeds minder vaak voor, misschien nog maar een maal per kwartaal. Ik denk dat mijn hele hart en vaatstelsel erdoor is beïnvloed. Ik ben meer ontspannen. Er is niet meer zoveel spanning in mijn aderen.’
‘Mijn bloeddruk is ook beter geworden nadat ik met aarden ben begonnen. Die is gedaald naar ongeveer 140/80. Ik ben ook op dieet gegaan en ben flink afgevallen. De problemen met mijn bloeddruk hebben voornamelijk met mijn gewicht te maken. Ik ben altijd al zwaar geweest. Toen ik jong was, was ik professioneel American footballspeler. Nadat ik hiermee was opgehouden, ben ik erg aangekomen. Toen ik nog speelde, woog ik 120 kilo, daarna woog ik op een bepaald moment 158 kilo. Ik heb jarenlang geprobeerd om af te vallen, maar dat was erg moeilijk. Ik had veel last van stress en mijn gewicht nam geleidelijk toe, wat ik er ook aan probeerde te doen. Mijn nieuwe dieet bestaat hoofdzakelijk uit fruit en groenten, met een klein beetje eiwitten, en daardoor kon ik geleidelijk afvallen. Ik weeg nu ongeveer 110 kilo. Mijn bloeddruk is 120/70. Ik heb de medicijnen voor de bloeddruk aanzienlijk kunnen verminderen. Vanaf het moment dat ik ben gaan aarden, ben ik veel meer ontspannen en rustiger dan ooit. Er is veel door veranderd en ik geloof dat het me ook heeft geholpen bij het afvallen. Mijn lichaam reageert anders.’
‘Ik heb jarenlang bloedarmoede gehad. Mijn hemoglobinewaarde was altijd nogal alarmerend. Nu ik geaard ben, is de hoeveelheid rode bloedlichaampjes nog steeds laag, maar de artsen verbazen zich erover hoe groot ze zijn. Mijn rode bloedlichaampjes zijn ongeveer tweemaal zo groot als die van een normaal mens. De artsen vonden dat nogal bijzonder en zeiden dat ik hierdoor beter zuurstof kan opnemen en dat voedingsstoffen net zo worden afgegeven als bij een hogere hemoglobinewaarde. Het lijkt alsof de bloedlichaampjes beter werken.’
‘Deze artsen behandelen me al dertig jaar en ze hebben mijn levenskansen nooit zo hoog geschat. Ik ben nu een totaal nieuw geval geworden. Er is hier niets over bekend. Ze kunnen het niet verklaren. Ze waren helemaal ondersteboven door de veranderingen in mijn bloed. Ik heb ze verteld dat het enige wat er in mijn leven anders was, het geaarde slapen was. Ik heb ze er wat over verteld. Ze zeiden: “Wat het ook is, ga er vooral mee door, want het werkt goed.”’
 
Opmerking: aarden heeft hetzelfde effect op een pacemaker als met je blote voeten op de aarde staan.
 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
  
 
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
 
 
 
0V5dQZbEWU218GpAt7U3982593LF727W.jpg

Earthing Nederland laat sinds 2012 bij
iedere bestelling een boom planten via 
Trees for All 


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy