NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Ontstekingen

Earthing heeft in de V.S. een patent gekregen als een methode tot vermindering en voorkoming van ontstekingen! Dit patent werd op 25-05-2010 toegekend, zie de USPTO Patent Database.

ONTSTEKINGEN ZIJN VAAK DE OORZAAK VAN VELE HEDENDAAGSE ZIEKTEN EN CHRONISCHE PIJNEN
Ons immuunsysteem beschermt ons tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.
Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

DE AARDE HEEFT EEN OVERVLOED AAN ELEKTRONEN
Omdat de aarde een overvloed aan vrije elektronen heeft, is aarden de uitgelezen manier om ons lichaam in de behoefte van vrije elektronen te voorzien. Zo kunnen we de bovengenoemde vicieuze cirkel doorbreken.

ELEKTRONEN ZIJN POTENTE ANTIOXIDANTEN
Conclusie: Om ontstekingen in ons lichaam onder controle te houden, hebben we voldoende aanvoer van antioxidanten, ofwel vrije elektronen nodig. Aarden is de eenvoudigste manier om hier aan te komen.
 
GEZONDHEIDSPROBLEMEN IN VERBAND GEBRACHT MET ONTSTEKINGEN 
Onderzoek heeft uitgewezen, dat onderstaande gezondheidsproblemen direct in verband kunnen worden gebracht met ontstekingen:
* hoge bloeddruk, hartkwalen, arteriosclerose
* een vertraagd metabolisme, wat kan leiden tot een grotere vetopslag
* darmstoornissen
* problemen met geheugen en de achteruitgang van cognitieve vermogens
* achteruitgang van de ogen en AMD (ook wel LMD: Leeftijdgebonden Macula Degeneratie)
* slecht energieniveau en slecht slapen
* chronische pijnen, waaronder rugpijn, gewrichtspijn en fibromyalgie
* stress en uitgeputte bijnieren
* chronische vermoeidheid
* allergieën
* multiple sclerose (MS), amyotrofische laterale sclerose (ALS)
* osteoporose
* reumatische artritis
* versneld ouderdomsproces

MET AARDEN WORDT DE OORZAAK VAN ONTSTEKINGEN WEGGENOMEN
Een van de belangrijkste gevolgen van aarden is, dat er vrije elektronen ons lichaam binnen stromen, die de vrije radicalen neutraliseren. Als dit gebeurt, zullen de vrije radicalen niet meer gezond weefsel aantasten. Op deze manier nemen we de oorzaak van vele ontstekingen weg en krijgt het lichaam de gelegenheid om zich te herstellen.

HART EN -VAATZIEKTEN HEBBEN MEESTAL DE OORZAAK: ONTSTEKING
Inmiddels zijn er vele studies gedaan naar de oorzaken van hart- en vaatziekten.
Steeds duidelijker wordt dat ontstekingen van de vaatwanden de oorzaak zijn van vaatcomplicaties met stolsels.
In de grote jupiter studie werd een duidelijk verband aangetoond tussen ontsteking en cardiovasculaire complicaties, zoals hartinfarcten en beroerten. In vaktermen: een relatie met een verhoogd CRP-gehalte (C-Reactief Protein) als indicator van ontstoken endotheel (bekleding van de vaatwand).
Zie ook het artikel in Apothekersnieuws door huisarts Hans van der Linden: "Een halve eeuw cholesterolverdwazing"
Gebruik je 'bloedverdunnende' medicatie?
Overleg met je behandelend arts of de hoeveelheid medicatie nog klopt. Met aarden gaat het bloed beter stromen en de rode bloedlichaampjes gaan minder klonteren. 

AARDEN, VELE POSITIEVE ERVARINGEN
Uit de vele duizenden ervaringen van mensen die zijn gaan aarden, en dan met name geaard zijn gaan slapen, blijkt dat inderdaad er verbeteringen optreden bij de hierboven genoemde gezondheidsproblemen, die vaak ontstekingen als een belangrijke oorzaak hebben. Soms zijn die verbeteringen gering, vaak zijn ze aanmerkelijk en soms zijn ze spectaculair!

DE EARTHING INFORMATIEBRON
Op de Amerikaanse website www.earthinginstitute.net staan artikelen over het effect van aarden op ontstekingen en uitleg over de goede en slechte vrije radicalen. Ook staat hier uitgelegd dat het te veel aan vrije radicalen het verouderingsproces versnelt en dat aarden het verouderingsproces vertraagt door onder andere de slechte vrije radicalen te neutraliseren.