NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Pijn

AARDEN VERMINDERT DE OORZAAK VAN PIJN
Pijn is vaak het gevolg van een (plaatselijke) ontsteking. Nemen we de oorzaak van de ontsteking weg, dan zal dit ook een vermindering van de pijn tot gevolg hebben.
Aarden vermindert de oorzaak van ontstekingen en zal dus ook een vermindering van de pijn tot gevolg hebben.

ELEKTRONEN VAN DE AARDE ZIJN POTENTE ANTIOXIDANTEN
De ontstekingsreactie geeft de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.
Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste indringers of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Loopt dit herstelproces op zijn einde, dan dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam.
Zijn er te weinig vrije elektronen voorradig in het lichaam, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een ontstekingreactie teweeg brengt.
Zo ontstaat een vicieuze cirkel van chronische ontsteking, de oorzaak van vele hedendaagse chronische en auto-immuun ziekten en een versneld verouderingsproces.

De elektronen van de aarde zijn potente antioxidanten en stromen het lichaam in zodra fysiek contact gemaakt wordt met de aarde. Deze elektronen nemen een overschot aan vrije radicalen weg en ruimen de ontsteking op. 
De symptomen van de ontsteking worden minder of verdwijnen helemaal.  
Met het fysieke contact met de aarde ondersteunen we onze eigen gezondheid.  

GEAARDE NACHTRUST ONDERSTEUNT DE GEZONDHEID 
Geaard slapen heeft als voordeel dat gedurende de hele nacht elektronen opgenomen worden in het lichaam. Hoe meer lichaamsoppervlak geaard wordt, hoe meer elektronen het lichaam instromen. 's Nachts heelt ons lichaam van de activiteiten van de vorige dag en dit helingsproces wordt vele malen effectiever met een geaarde nachtrust. 

LOKALE PIJNKLACHTEN BESTRIJDEN
Met aardingsbanden en patches kan lokale pijn bestreden worden, in combinatie met geaard slapen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat aarden heel effectief chronische ontstekingen en pijn kan verlichten. Aarden heeft een heilzaam effect, ongeacht waar we ons lichaam aarden, maar de verlichting van de chronische ontstekingen en pijn blijkt sneller te gaan als men aardt direct in de buurt van de ontsteking of de pijn. De aardingsbanden en aardingspatches zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Zie voor de toepassing bij de producten. 

Met het aardingskussensloop wordt eenvoudig hoofd-, nek- en schouderklachten bestreden.

Het boek 'Earthing, je lichaam aarden' en www.eartinginstitute.net beschrijven vele ervaringen van mensen over de hele wereld van wie de kwaliteit van leven enorm veranderde nadat zij zijn gaan aarden. Zij konden jaren van chronische pijn achter zich laten en weer hun normale activiteiten oppakken.