NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Tuinieren, met de handen in de aarde

Tuinieren, met de handen in de aarde

Tuinieren, met de handen in de aarde Vandaag de dag zijn steeds meer mensen aan het moes tuinieren en genieten van zelf gekweekte verse groente. Vaak hoor je van tuiniers dat het rust en voldoening geeft om in de tuin te werken, met beide benen op de grond en de handen in de aarde. Er wordt wel gezegd dat niets zo effectief is tegen stress als met je blote handen wroeten in de aarde. Het buiten zijn in de natuur is ontspannend, maar natuurlijk ook het aarden zelf, een ideale combinatie.

Uit onderzoek van Agnes van den Berg blijkt dat alleen al een paar seconden kijken naar een plant de bloeddruk of hartslag verlaagt. Bovendien zouden mensen die regelmatig in de natuur komen, meer relaxt, blij en gelukkig zijn. En dan het fysieke aarden. Met de handen in de grond maak je contact met de aarde. Als je verbonden bent met de aarde, normaliseert het cortisol niveau. Cortisol staat bekent als een stress hormoon. Als je je zorgen maakt of gestrests bent stijgt het cortisol niveau. Gebeurt dit te vaak zonder dat het cortisol niveau later normaliseert, dan is dit kwalijk voor de gezondheid en het welbevinden.

Door aarden komt er een genezende stroom vrije elektronen op gang, van de aarde naar jouw lichaam. De aarde is negatief geladen en bezit een eindeloze voorraad negatief geladen vrije elektronen. Zie het als een gigantische batterij die continu wordt opgeladen door de zon, blikseminslag en hitte vanuit de kern. Net zoals een batterij in een elektrische auto de motor laat draaien, laat de natuurlijke energie die door het oppervlakte van de aarde stroomt de biologische systemen van alles dat leeft op het land of in de zee in ritme en balans functioneren.

Nu rijst de volgende vraag: hoe weten wij of de vrije elektronen door het lichaam worden opgenomen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ons lichaam een krachtige geleider is van elektrische impulsen. Wanneer twee geleidende voorwerpen contact met elkaar maken, zoals ons lichaam en de aarde, zullen elektronen altijd van de plaats waar er genoeg zijn, stromen naar de plaats waar er minder zijn. Op die manier wordt de elektrische potentiaal van beide voorwerpen gelijk. Dat is nu aarden. Pure logica.

Als je tijdens het tuinieren met je handen in de aarde werkt  is er die geleiding tussen de aarde en het lichaam. Ook levende bomen en planten zijn geleidend. Wanneer je met de blote huid een boom of plant aanraakt aard je ook. Dus als jij de aarde onderhoudt door (biologisch) te tuinieren, onderhoudt de aarde jou met vrije elektronen, een aangename wisselwerking.

Waarom zijn vrije elektronen zo effectief?  Vrij elektronen van de aarde zijn meteen beschikbaar, hoeven niet eerst te worden verwerkt en gaan meteen daarheen waar ze nodig zijn. Antioxidanten die je uit voeding haalt moeten eerst worden verwerkt door het lichaam voordat het elektron beschikbaar wordt.

Laten we even terug gaan naar het tuinieren. De levende natuur heeft een constante elektrische verbinding met de aarde. Deze verbinding is belangrijk voor de kwaliteit van planten.  Wanneer planten afgeknipt worden of in een pot gedaan, verliezen ze deze elektrische voeding.  Dit is te herstellen door de plant te voorzien van een geleidende draad die met de aarde verbonden is.

Een experiment uitgevoerd met zonnebloemen laat dit heel mooi zien.  Na zeven dagen is de geaarde zonnebloem (links) nog vrij vitaal terwijl de niet geaarde zonnebloem al bijna verschrompeld is. Wil je ook een experiment doen of meer lezen over dit onderzoek, kijk dan op de website van het Earthing instituut.

Kweek je  planten en groenten geïsoleerd van de aarde (door bijvoorbeeld het gebruik van kunststof bakken, potten of kweektafels) en wil je het allerbeste resultaat, vergeet dan niet te zorgen dat ze verbonden zijn met de aarde. Zo behouden zij hun elektrische voeding en heb jij vitalere groente, een win win situatie!
 
 
  Earthing Nederland     16-03-2016 12:54     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Earthing Nederland -  29-03-2016

De aarde in de pot is geleidend mits deze enigszins vochtig is. Het is dus voldoende een geleidende draad in de potgrond te steken en in de aarde. Daarmee is de hele pot met plant(en) geaard. Elke plant verbinden kan, maar hoeft niet.

 B. -  17-03-2016

Vraagje: is het voldoende een draad alleen in het water te hangen danwel in de potgrond te steken, of moet de draad aan elke plant verbonden worden?

Terug