Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Waar wringt de schoen? Terwijl het nog niet eind april was gaf de thermometer al zomerse waarden van boven de 25 graden aan. De zon scheen volop en er was nul procent kans op regen. Een paar zomerse dagen dus. Een voorschot op de zomer deed waarschijnlijk iedereen goed. Het leven is een stuk vrolijker als de zon schijnt en ik voel me prettig als ik in hemdsmouwen naar buiten kan. Een halve week later was het warme weer afgelopen. Maar het warme weer kwam alweer snel terug!

Waarom begin ik nu over het weer? Terwijl ik dit stukje tik zit ik met blote voeten in het gras. Dat doe ik om verschillende redenen. En natuurlijk zit ik liever in de zon in twintig graden dan in de regen met tien. Maar het gaat me om m’n voeten. Mijn beide voeten hebben elk 26 beenderen, 33 gewrichten en 19 spieren en pezen, las ik op Wikipedia. Een serieuze constructie dus. Wij lopen en bewegen hiermee zonder erbij stil te staan hoe ingenieus onze voeten in elkaar steken. Jammer eigenlijk dat we deze beweeglijke lichaamsdelen in schoenen stoppen. De gewrichten in de voet komen niet aan werken toe, omdat de schoen de natuurlijke beweging van de voet belemmert. Onze knieën en heupen vangen veel van de belasting bij het lopen op. Daar ‘wringt de schoen’, zou je kunnen zeggen. Gymnastiek voor de voeten is daarom aan te raden. Dus zodra het enigszins kan: schoenen (en sokken) uit! Dat is ook nog eens goed voor de bloedsomloop. Heb je last van koude voeten? Dat heeft vrijwel zeker te maken met de bewegingsbeperking van je voeten door je schoenen.

En ja, je raadt het al. Blootsvoets buiten lopen is, behalve goed voor het bewegingsapparaat, ook van energetisch belang. De meest natuurlijke vorm van aarden is met je blote voeten buiten in het gras of door het zand lopen. Aarden heeft een mens nodig. Het geeft rust en energie tegelijk. En het is goed voor je gezondheid. Aarden werkt hetzelfde als antioxidanten. Een teveel aan vrije radicalen – die schadelijk zijn voor ons lichaam – kun je compenseren met antioxidanten of door simpelweg te aarden. Zo kun je chronische ontstekingen of auto-immuunziekten te lijf gaan. Verder helpt aarden om van snurken af te komen, tegen allergieën en darmstoornissen en tegen nog veel meer. Heb je hier allemaal geen last van, dan is aarden nog steeds goed voor je algehele welbevinden. En zeg nou zelf, met je blote voeten over gras of door zand lopen is toch heerlijk?
Het plezierige van dit seizoen is dat we dit allemaal kunnen doen. Zoveel als we willen. Het geeft bovendien een gevoel van vrijheid en vrije tijd. En moet er gewerkt worden overdag met de schoenen aan? Dan hebben wij uitstekende producten om overdag toch geaard te blijven. En ’s nachts? Dan slaap ik áltijd geaard op zilverdraad.
Geniet van de zomer!

Jan van Stiphout
  Jan van Stiphout     04-07-2018 17:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
  
 
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
 
 
 
0V5dQZbEWU218GpAt7U3982593LF727W.jpg

Earthing Nederland laat sinds 2012 bij
iedere bestelling een boom planten via 
Trees for All 


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy