Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
   
Winter en Aarden Het is winter! In de ochtend is de aarde bedekt met een prachtig laagje rijp. Voor de één een feest, maar voor een hoop mensen geen prettig vooruitzicht.  Hoewel de winter een tijd van rust is, een tijd om te denken, ideeën op je in te laten werken en uit te werken kan het ook guur, koud en donker zijn.

Voor mensen met gewrichtspijn kan het een zware tijd zijn, koude verergert gewrichtspijn. Als door de kou het bloed gaat stollen vermindert de doorbloeding rond de aderen en gewrichten en voelt alles wat krampachtiger en stugger aan. Met name mensen met reuma of artrose zitten niet te wachten op het winterseizoen: koude, vochtigheid en sneeuw maken de gewrichtspijn alleen maar erger.

Gewrichtspijn kan te maken hebben met ontstekingen in het lichaam. Het wordt in de moderne wetenschap steeds duidelijker dat chronische ontstekingen de oorzaak kunnen zijn van vele hedendaagse chronische en auto-immuunziekten, zoals MS, reuma en fibromyalgie.

Ons lichaam maakt continu vrije radicalen aan, een mechanisme dat indringers zoals bacteriën, virussen en onbekende stoffen doodt en beschadigd weefsel afbreekt om afgevoerd te worden. Deze immuunrespons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd. De vrije radicalen schakelen indringers uit door een elektron weg te nemen, wat belangrijk is voor je gezondheid.

Chronische ontstekingen hebben te maken met een teveel aan vrije radicalen.  Aan het eind van het herstelproces na een ontstekingsrespons dient een teveel aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door vrije elektronen uit antioxidanten of andere vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde omringende weefsel binnendringen en halen ze bij gezonde cellen een elektron weg. Met als gevolg dat deze gezonde cellen ziek worden. Er ontstaat opnieuw een immuunrespons en het immuunsysteem produceert nog meer vrije radicalen. Zo komt het lichaam in een neerwaartse spiraal terecht en zou je kunnen zeggen dat de waakhond die de baas heeft beschermd, op een bepaald moment de baas zélf aanvalt

Ontstekingen te lijf gaan
Er is een overvloed aan vrije elektronen in de aarde aanwezig. Deze zijn nodig om de overtollige vrije radicalen in ons lichaam te neutraliseren. Door contact te maken met de aarde stromen die vanzelf je lichaam in wanneer daar een tekort is. Te veel stroomt automatisch naar een tekort, tot er een evenwicht is in je lichaam. Vrije elektronen kun je ook verkrijgen uit antioxidanten van bepaalde voeding, superfoods en supplementen. De makkelijkste en goedkoopste antioxidant komt echter gewoon uit de aarde!  Voedingssupplementen met glucosamine aangevuld met crèmes of gels tegen stijve en pijnlijke gewrichten kunnen verlichting van de klachten brengen. Daarnaast kan voeding met ontstekingsremmende eigenschappen een goede bijdrage leveren.        

Warmte verlicht de pijn
Ook kan een regelmatig bezoekje aan de sauna of infraroodsauna kan helpen om gewrichtspijn tegen te gaan, omdat de geproduceerde warmte aangenaam is voor de gewrichten.

Hoe te Aarden in de winter?
Buiten op blote voeten is minder prettig in de winter, om maar niet te beginnen over zwemmen in buitenwater. Naast het gebruik van Aardingsproducten is er nog een eenvoudige oplossing om binnenshuis te aarden. De waterleiding is altijd geaard zodoende kun je via het water onder de douche aarden. Met een lekker warme douche combineer je de heilzame werking van contact met de aarde en de ontspannende eigenschappen van warmte en water. Nog gezonder is de wisseldouche waarbij je afwisselt tussen  een warme en koude douche hiermee geef je de  bloedsomloop een extra stimulans. Over het effect van aarden op de bloedsomloop, het bloed, de bloedruk en de bloedviscositeit komt meer in een later blog.
 
  Earthing Nederland     21-01-2016 15:20     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

 
​​
 

        KLANTENSERVICE

 
  
 
7dadc29228bb6e37d70dc4cf879fc75d.png
Wij versturen uw pakket COneutraal
met pakketdienst DPD.
 
 
 
 

         POLICY

 
 
 
 
0V5dQZbEWU218GpAt7U3982593LF727W.jpg

Earthing Nederland laat sinds 2012 bij
iedere bestelling een boom planten via 
Trees for All 


 
 
Deze website gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Klik hiervoor meer info over cookies en privacy policy