NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Verbeter je slaap

AARDEN VERBETERT DE SLAAP 
Het fysieke contact met de aarde is het eenvoudigst, door te slapen op een aardingsonderlaken met maar liefst 50% zilverdraad, De slaap verbetert en wordt dieper, bij veel mensen wordt het snurken minder, en de dag start met een uitgerust gevoel. 
Slapen is van levensbelang en helpt iedereen gratis om zeer ernstige ziekten te vermijden.

Het hebben van slaapproblemen is een steeds groter wordend probleem. Uit onderzoek naar slaapgedrag onder Nederlanders door het NSWO (Vereniging voor Slaap- en Waak Onderzoek)  blijkt dat de helft van de Nederlanders niet tevreden is met zijn of haar slaap! Eén op de drie is overdag moe en één op de vijf doet overdag zelfs een dutje.

Ook blijken steeds meer kinderen problemen met slapen te hebben.
Ze zijn vaak erg onrustig, vallen moeilijk in slaap en slapen slecht. Therapeuten die veel met kinderen met slaapproblemen werken, melden dat deze kinderen duidelijk rustiger worden, gemakkelijker in slaap vallen en beter gaan slapen zodra ze geaard gaan slapen. Geaard slapen ondersteunt ieders basisgezondheid. Dit geldt ook voor babies en kinderen. 

AARDEN ONDERSTEUNT HET ZELFHELEND VERMOGEN VAN HET LICHAAM
Met een geaarde nachtrust worden tijdens de slaap onze lichaamscellen terug opgeladen en herstelt de cellulaire schade die opgelopen werd gedurende de voorbije dag sneller. Alle spieren rusten en krijgen meer zuurstof gedurende de diepe slaap. Spierweefsels herstellen dankzij het natuurlijk groeihormoon dat ook op ons metabolisme (stofwisseling) werkt.

De slaap zorgt ook voor een versterking van onze immuniteit. Gedurende de nachtrust worden er meer witte bloedlichaampjes en antistoffen aangemaakt. Mensen die onvoldoende slapen beschikken over een slechtere immuniteit en zijn vatbaarder voor ernstige ziekten.

AARDEN HERSTELT DE NATUURLIJKE BALANS EN RITME VAN DE BIOLOGISCHE KLOKKEN
Contact met de aarde helpt het lichaam zijn natuurlijke balans en ritme te herstellen en om stress en ontstekingen te verminderen.

De mens heeft diverse biologische klokken, waaronder het natuurlijke slaap-waakritme. Niet alleen de lichtsterkte, maar ook de energie van de aarde coördineert de samenwerking tussen de diverse biologische klokken die de hormoonhuishouding in het lichaam regelen.
De langzame zachte ritmes van het energieveld van de aarde zijn van wezenlijk belang voor het in stand houden van deze klokken.

CORTISOL
Een voorbeeld is het dag- nachtritme van het langwerkende stresshormoon cortisol, dat wordt genormaliseerd dankzij het aarden.
Hier lees je meer over de invloed van wel of niet geaard leven op de afgifge van cortisol.

MELATONINE
Een ander voorbeeld is de nachtelijke afgifte van melatonine. Melatonine staat algemeen bekend als een slaap bevorderende stof. Zoals de cortisol-spiegel een eigen natuurlijk verloop heeft, zo is de piek van melatonine normaliter in de avond en nacht. Aarden herstelt de natuurlijke balans van afgifte van melatonine, het slaaphormoon. Zo’n normaliserende invloed is belangrijk omdat melatonine een krachtige antioxidant is, een belangrijke beschermer van de hersenen die verlies van hersencellen door zelfdestructie voorkomt.

STRESS DOOR ELEKTROMAGNETISCHE STRALING
Steeds meer mensen zijn tegenwoordig (chronisch) vermoeid. Een van de oorzaken is dat we continu wonen en werken in een omgeving met elektromagnetische straling. Door de elektrische leidingen in muren en apparaten staat er via inductie continue een wisselspanning op ons lichaam. Dit is onnatuurlijk en ervaart ons lichaam als stress. Hierdoor gaat de energie uit onze belangrijke organen naar onze ledematen en brengt ons in paraatheid om te vechten of vluchten. 

AARDEN VERMINDERT DE INVLOED VAN ELEKTROMAGNETISCHE STRALING
Als we gaan aarden bij het werken achter de computer en tijdens onze slaap, dan verlagen we hierdoor met meer dan 90% de wisselspanning op ons lichaam. Daardoor gaat ons stress niveau naar beneden. Ook zal het cortisolniveau langzaam weer een natuurlijker verloop krijgen. Hierdoor zullen we langzaam meer energie krijgen en zal ons immuunsysteem weer beter gaan werken. Dat betekent dus veel minder stress voor ons lichaam!
Dit is de natuurlijke staat voor ons lichaam en zo komen we beter tot rust.

ELEKTRONEN, DE BESTE HULP BIJ ONTSTEKINGEN
Daarnaast stromen de hele nacht de meest potente antioxidanten in de vorm van vrije elektronen ons lichaam binnen, die chronische ontstekingen verminderen. Ons immuunsysteem beschermt ons tegen indringers van buitenaf, zoals virussen en bacteriën, en helpt het herstel van beschadigd weefsel. Als er ergens een probleem is in het lichaam, snellen witte bloedcellen en andere speciale cellen naar die plek, als een eerste respons.
Sommige van die cellen geven dan vrije radicalen af, die helpen bij het afbreken van de binnendringende micro-organismen en het beschadigde weefsel. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen (hebben een tekort aan een of meer elektronen), die altijd op zoek zijn naar vrije elektronen. Normaal halen ze deze missende elektronen weg bij de binnendringers en het beschadigde weefsel en doden zo deze ongewenste gasten of breken zo de beschadigde cellen af om afgevoerd te worden.

Deze immuun respons wordt ook wel ontstekingsrespons genoemd en geeft vaak de bekende symptomen van een ontsteking: zwelling, warmte en pijn, roodheid en, afhankelijk van de plek, een bewegingsbeperking.

Als dit herstelproces op zijn einde loopt, dient het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd te worden door antioxidanten of vrije elektronen in het lichaam. Als er te weinig vrije elektronen zijn, dan kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten, wat weer een immuun respons teweeg brengt. Zo ontstaat een vicieuze cirkel van chronische ontsteking. 

En chronische ontstekingen zijn de belangrijkste oorzaak van bijna alle moderne ziektes, zoals MS, reuma, fibromyalgie, darmstoornissen, nierproblemen, chronische pijn, suikerziekte, allergieën, hart- en vaatziekten en soms zelfs kanker.

AARDEN, HET MEEST EFFECTIEF TIJDENS DE NACHT
's Nachts tijdens de slaap, als het lichaam het meest ontvankelijk is voor genezing en herstel, is de beste tijd om te aarden.
Mensen die al langere tijd slecht slapen hebben vaak al veel geprobeerd om de slaap te verbeteren. Met aarden eindigt deze zoektocht, omdat aarden op natuurlijk wijze de slaap verbetert. 

AARDEN LEVERT VELE POSITIEVE REACTIES OP
Wij krijgen vaak reacties van mensen, die meer uitgerust wakker worden, minder vermoeide benen hebben bij het opstaan, gemakkelijker in slaap vallen en beter doorslapen. Regelmatig krijgen we te horen: "Had ik dit maar jaren eerder geweten",  "Ik wil nooit meer zonder mijn aardingslaken gaan slapen" en "Ik neem mijn aardingslaken overal ter wereld mee naar toe".

Soms zijn er al verbeteringen de eerste nacht, soms pas na langere tijd.
Sommige mensen slapen direct de eerste nacht, dat ze op het aardingslaken slapen, al beter en worden meer uitgerust wakker. Zo vertelde iemand, dat haar man snurkte en altijd nog een uur bleef liggen, nadat zij was opgestaan. De nacht dat ze voor het eerst geaard hadden geslapen, had haar man niet meer gesnurkt en stond hij direct met haar op en zei, dat hij sinds jaren niet meer zo goed had geslapen en zo gemakkelijk kon opstaan.

Anderen vertellen, dat het bij hen veel langzamer verbeterde. Soms hebben ze het niet in de gaten, tot ze na enkele weken ineens opmerken, dat ze voor het eerst 's nachts niet hebben liggen piekeren, maar echt hebben geslapen.

Ook vertelde iemand, dat zij en haar man beter slapen, sinds zij op een aardingslaken liggen, en omdat hij veel rustiger slaapt en zich niet telkens omdraait in zijn slaap, wordt zij niet meer elke keer wakker.
Dit zijn slechts enkele reacties. Zo zal iedereen het op zijn of haar eigen manier ervaren.

Over de hele wereld zijn er al honderdduizenden mensen die een betere nachtrust genieten, minder gestrest zijn en minder pijn hebben, sinds ze geaard zijn gaan slapen.
Daar is aarden of earthing al een begrip en schaffen mensen vaak een aardingslaken aan, omdat ze van een bekende hebben gehoord hoe goed het geholpen heeft.

Duidelijk is, dat veranderingen in slaap, stress, pijn en balans en ritme van het lichaam, blijvend worden als we voor lange tijd op regelmatige basis aarden.

Je kunt de energie van de aarde niet naar een bepaalde plek van je lichaam sturen. Je lichaam neemt de natuurlijke helende energie van de aarde op en gebruikt het waar nodig. Het kan dus voorkomen, dat je verbeteringen ervaart voor bepaalde problemen, waar je dat niet verwacht had en aan de andere kant (nog) geen veranderingen ziet in andere delen van het lichaam.

ELKE NACHT GEAARD SLAPEN HEEFT VOOR DE LANGERE DUUR VELE VOORDELEN
Een van de eerste onderzoeken, die Clint Ober deed, was een onderzoek onder 60 personen met slaapproblemen, waarvan 30 personen geaard sliepen en 30 ongeaard, zonder dat iemand wist tot welke groep hij behoorde. Na 30 dagen werden de resultaten vergeleken tussen de geaarde en de niet- geaarde groep. De resultaten waren verbluffend. De personen uit de geaarde groep meldden de volgende resultaten:
85% viel sneller in slaap
93% vertelde beter te slapen gedurende de nacht
82% ervaarde een duidelijke vermindering van stijfheid van de spieren
74% ervaarde eliminatie of reductie van chronische rugpijn en gewrichtspijn
100% rapporteerde een meer uitgerust gevoel bij het opstaan
78% rapporteerde een verbeterde algehele gezondheid
Daarnaast meldden verschillende deelnemers onverwachte maar duidelijk verbetering bij astmatische klachten, reumatische artritis, hoge bloeddruk, apneu en PMS.
Dr. Christie vertelt waarom aarden zo goed is om beter te slapen

STOPPEN MET SNURKEN
Wij krijgen veel enthousiaste reacties van mensen die geaard zijn gaan slapen en na één nacht al opbellen om te vertellen dat hun partner niet meer snurkt. Dit geldt misschien niet voor iedereen die geaard is gaan slapen, maar wel voor het merendeel.
Ook zijn er meerdere mensen die vertelden, dat zij de aansluiting van het aardingslaken 's nachts hadden verbroken, waarna hun partner binnen een kwartier weer begon te snurken. Dit hield pas op, nadat zij het aardingslaken weer hadden aangesloten!

Inmiddels zijn er al zo veel positieve reacties gekomen van mensen van wie de partner niet meer snurkt, dat aarden wel eens een van de beste manieren zal blijken te zijn om van het snurken af te komen. Het is zeker de meest natuurlijke manier!

Er zijn ook meldingen van mensen die last hadden van apneu en waarvan de symptomen sterk verminderden, nadat zij geaard gingen slapen.

Naast het slapen op een aardingslaken om slaapproblemen te verminderen kan het ook verstandig zijn om eventuele slechte gewoontes aanpakken, zoals 's avonds te laat of te zwaar eten, koffie of alcohol drinken, te laat nog computeren, werken, in bed filmpjes kijken, stress en zorgen mee naar bed nemen en te veel op onregelmatige tijden slapen.