NL
  • Sinds 2012
  • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
  • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
  • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Spierpijn

AARDEN VERMINDERT SPIERPIJN NA SPORTEN
Aarden, en zeker geaard slapen zal het herstel na intensieve sportbeoefening bevorderen.

SPIERPIJN IS EEN TEKEN VAN ONTSTEKING
Bij het sporten worden weefsels belast (en bij krachttraining wordt het spierweefsel zelfs bewust kapot gemaakt, om spiergroei te bewerkstelligen), waardoor er meer vrije radicalen ontstaan dan bij het niet sporten. Doordat al deze vrije radicalen ontstaan, moet het lichaam deze eerst onschadelijk maken, waardoor het herstel van het lichaam langer duurt. Voor het onschadelijk maken van vrije radicalen gebruikt het lichaam antioxidanten uit voeding en sportdranken en zet deze om in elektronen. Met aarden stromen de elektronen -kant en klaar voor gebruik ons lichaam in, om het herstel na sporten te bevorderen. 

MET AARDEN ONTVANGEN WE EENVOUDIG DE MEEST POTENTE ANTIOXIDANTEN VOOR SNELLER HERSTEL NA SPORTEN
Een suppletie van antioxidanten is na intensieve sportbeoefening zeker aan te raden, omdat de hersteltijd aanzienlijk wordt verkort. En door te aarden krijgt het lichaam de eenvoudigste en meest potente vorm van antioxidanten binnen!

Op etiketten van sport- en energIedranken vind je de vermelding van de ORAC waarde. De ORAC waarde geeft de hoogte van de hoeveelheid antioxidanten aan, hoe hoger de ORAC waarde, hoe beter. Een antioxidant is een molecuul dat de oxidatie van andere moleculen met zuurstof remt. Oxidatie is een chemische reactie van elektronen of waterstof. Bij het oxideren kunnen vrije radicalen ontstaan en dit proces veroorzaakt de beschadiging van cellen. 
Op hun beurt kunnen deze vrije radicalen kettingreacties veroorzaken. Wanneer deze reactie optreedt, kunnen cellen beschadigen of gedood worden waardoor we bijvoorbeeld minder snel herstellen van spierpijn. Antioxidanten beëindigen namelijk deze kettingreacties door het verwijderen van vrije radicalen.

Met aarden zijn we opgenomen in het natuurlijke energieveld van de aarde. De omgevings wisselspanning daalt naar het 0-potentiaal van de aarde.
Alle lichaamscellen reageren op deze natuurlijke energie. Ze zorgen meteen voor een verbeterde opname van voedingsstoffen in de cellen en een verbeterde afgifte van afvalstoffen. Het immuunsysteem verbetert, de ontstekingsreactie, die spierpijn is wordt sneller opgeruimd en aarden verhoogt je energieniveau.

SPORTEN, DE WETENSCHAP IN RELATIE TOT AARDEN
Sporters gebruiken wetenschap vaak om hun prestaties te verbeteren. Dat aarden hierin een belangrijke rol speelt is wetenschappelijk aangetoond, maar is ook in de praktijk al volop bewezen.

In Oostenrijk is door wetenschappers van de Universiteit van Salzburg begin 2019 een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar de effecten van geaard slapen na intensieve fysieke inspanningen. Het resultaat was dat geaard slapen resulteerde in een sneller herstel van spierpijn en ontstekingen die ontstaan na intensieve fysieke inspanningen. Zij concluderen dat geaard slapen gezien kan worden als een simpele methode om acute en lange termijn herstel na intensieve fysieke inspanningen te bevorderen.
Lees hier het Engelstalige rapport

In het boek "Earthing, je lichaam aarden" blz 115 staat het wetenschappelijk onderzoek beschreven, waarbij werd aangetoond dat bij een groep van 8 gezonde mannen in de leeftijd van 20 tot 23, die na een zware sportieve inspanning waarbij zij allen spierpijn ontwikkelden, degenen die geaard sliepen minder spierpijn hadden en sneller herstelden van de spierpijn.

AARDEN VOOR RECREATIEVE EN PROFESSIONELE SPORTERS
We hoeven niet een professionele sporter te zijn om profijt te hebben van geaard slapen na een sportieve inspanning. Zo hoorden we van een vrouw van in de tachtig, dat ze altijd een paar dagen moest bijkomen na haar gymnastiek ochtend, maar dat ze, sinds ze geaard slaapt, de volgende dag alweer fit is.

Geaard slapen heeft een positief effect op het herstel na sportieve inspanningen op elk niveau en voor elke leeftijd!