NL
 • Sinds 2012
 • Best verkrijgbare kwaliteit wereldwijd
 • Distributeur van Earthing.com in Nederland en België
 • Enige aanbieder met garantie op de werking
Home Effecten van Aarden (Earthing™)

Aarden is de meest natuurlijke manier om je gezondheid te verbeteren.

De aarde onder je voeten voorziet je van voedsel en water. Het geeft je een oppervlak om op te zitten, staan, lopen, rennen, zwemmen, klimmen, spelen en bouwen. Het biedt je ook iets heel verrassends: elektronen. Als je de aarde aanraakt, stromen de elektronen door je lichaam. Dit wordt "aarden" genoemd. Aardingsproducten verbinden je met de elektronen van de aarde terwijl je binnen slaapt, werkt en ontspant. Verbinding maken met de aarde door onze producten binnenshuis te gebruiken, wordt ook wel ‘earthing’ genoemd.

Aarden heeft namelijk twee aspecten die van belang zijn om je gezondheid te ondersteunen.
Het fysieke contact met de aarde, zowel blootsvoets buiten als binnenshuis aarden met aardingsproducten vermindert de omgevingswisselspanning met 95%. Rondom de aarde is een elektrisch veld dat een negatieve uitwerking heeft op de gezondheid van mensen wanneer ze niet fysiek in contact zijn met de aarde. Ook de elektrische bedrading en apparaten in huis geven wisselspanning of een elektromagnetisch veld, die de elektrische signalen in je lichaam negatief beïnvloeden.
Fysiek verbonden zijn met de aarde betekent dat je in het 0-potentiaal - het helende veld -van de aarde opgenomen bent. Het effect is onder andere dat de elektrische spanning van alle lichaamscellen verbetert waardoor voedingsstoffen beter kunnen worden opgenomen en afvalstoffen beter afgevoerd.

De elektrische signalen beïnvloeden bijvoorbeeld het zenuwstelsel, de bloedcirculatie, de zuurstofopname, de hormoonbalans, de celstofwisseling, en na een aantal nachten geaard slapen zal het lichaam in alle cellen doorvoed raken en versterkt.

Het tweede aspect van aarden is dat, hoe groter het oppervlak is dat geaard wordt, hoe meer vrije elektronen van de aarde het lichaam in kunnen stromen. Vrije elektronen hebben eenzelfde werking als antioxidanten in gezonde voeding: ze remmen ontstekingsreacties omdat het overschot aan vrije radicalen wordt geneutraliseerd en opgeruimd.

Lees dit verdiepende artikel over aarden van Trudy Vlot, arts.

Uit ruim 10 jaar wetenschappelijk onderzoek en ervaringen van vele duizenden mensen over de hele wereld blijkt dat aarden de volgende voordelen heeft:

 • vermindert de oorzaak van ontstekingen en vermindert of elimineert de symptomen van veel ontstekingsgerelateerde kwalen en ziekten
 • vermindert of elimineert chronische pijn

 • verbetert je slaap

 • vermindert of stopt het snurken

 • verhoogt het energieniveau

 • vermindert spanning en stress in het lichaam door het tot rust brengen van het zenuwstelsel en de stress hormonen

 • verbetert het immuunsysteem

 • vermindert de neiging van rode bloedcellen om te gaan klonteren en verbetert de bloeddruk en de doorstroming

 • verlicht spierpijn en hoofdpijn

 • versnelt het helingsproces bij ziekte

 • versnelt herstel na intensieve sport en bij sportblessures

 • beschermt het lichaam tegen mogelijke gezondheidsproblemen door elektromagnetische straling, zoals door tv en computer

 • normaliseert het bioritme van het lichaam

 • verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang

 • vermindert of elimineert jet lag

 • vertraagt het verouderingsproces

 • verbetert de stofwisseling en bevordert afvallen bij overgewicht

De meeste mensen ervaren de voordelen van aarden redelijk snel, vaak al binnen enkele dagen geaard slapen. Sommigen echter voelen vreemde of zelfs griepachtige verschijnselen, pijn of kramp in het begin. Deze ervaringen zijn meestal tijdelijk van aard. Zij zijn het resultaat van het aanpassen van het lichaam aan de natuurlijke energie van de aarde en het verbeterde vermogen om opgeslagen gifstoffen af te voeren. Deze verhoogde ontgifting kan tot gevolg hebben, dat mensen zich een paar dagen slechter voelen. Hierna voelen ze zich gewoonlijk veel beter en met meer energie.

Zo vertelt de bekende Amerikaanse cardioloog Dr. Sinatra dat hij beenkramp kreeg, toen hij begon met aarden. Hij ging er vanuit, dat dit met ontgiften te maken had. Daarom begon hij meer water te drinken om de gifstoffen af te voeren. Deze strategie had effect en de kramp verdween.
Sindsdien adviseert hij mensen die verschijnselen van kramp krijgen, als ze beginnen met aarden, om meer water te drinken en te blijven aarden.

Het is ook mogelijk, dat aarden een helingsproces op gang brengt, dat het functioneren van zenuwbanen verbetert, wat ongebruikelijk sensaties of tintelingen teweeg brengt. Ook dit verdwijnt meestal na korte tijd.
Als iemand de beginverergeringen niet goed kan verdragen, dan adviseert hij om een paar dagen te stoppen met aarden, om daarna weer te beginnen met kortere perioden, bijvoorbeeld twee uur overdag. Daarna kun je het geleidelijk aan uitbreiden tot het moment dat je weer geaard kunt slapen. Het kan zijn, dat je hiermee zelf even moet experimenteren, maar het zal meestal meer dan de moeite waard zijn.
Deze aanpak werkt goed zelfs voor mensen met een zware toxische belasting, zoals bij de ziekte van Lyme.

Iedereen heeft baat bij aarden, maar wij zijn allemaal verschillend. De verbeteringen kunnen heel snel komen en kunnen heel groot zijn, zoals minder pijn en beter slapen, of ze kunnen subtiel zijn en heel geleidelijk ontstaan.
Mensen die erg ziek zijn of veel ziekteverschijnselen hebben, voelen de veranderingen vaak erg goed.
Iemand die goed gezond is en goed slaapt kan weinig of zelfs geen verschil voelen.
Weet dat aarden helpt om deze goede gezondheid te behouden. Dr. Sinatra ziet aarden als een simpele en natuurlijke manier om versnelde veroudering tegen te gaan en preventieve geneeskunde, of je er nu iets van merkt of niet.

Volgens Dr. Sinatra laten de positieve ervaringen van zeer veel mensen zien, dat aarden een belangrijke ondersteunende rol kan spelen in de behandeling van veel verschillende gezondheidsproblemen. “Ik geloof diep in mijn hart dat er geen pil op aarde is, die dat kan doen wat Moeder Aarde doet!”, zo schrijft hij.

Hij ziet aarden als een zeer simpele, praktische, effectieve en kosten verlagende manier om algemene ziektes en pijn problemen te lijf te gaan en om mensen gezonder te maken.
Op zijn eigen gebied, cardiologie, zegt hij, is aarden veelbelovend voor het verbeteren van hartritmestoornissen, bloeddruk, bloed viscositeit en doorstroming, en de energieproductie van hartcellen.

Zie ook: 

(Korte) Films over Aarden en enkele opmerkelijke uitspraken